Руснак опитал да завлече Централното разузнавателно управление на САЩ  с

...
Руснак опитал да завлече Централното разузнавателно управление на САЩ  с
Коментари Харесай

Руснак опитал да завлече ЦРУ с 1 млн. долара, от разузнаването отрекоха

Руснак опитал да завлече Централното разследващо ръководство на САЩ  с 1 млн. $, против които заречен да даде компромати за президента Доналд Тръмп, както и да върне откраднати кибероръжия на разузнаването. 

Това пише в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на представители на службите за сигурност от Съединени американски щати и Европа. 

Руснакът въпреки всичко съумял да измъкне 100 000 $ от разузнаването предходната година. Парите били предадени на руснака в хотелска стая в Берлин предишния септември. Те трябвало да бъдат първа вноска от по-голяма сума, възлизаща на 1 милион $, оповестява Българска телеграфна агенция.

Руснакът твърдял, че ще даде информации, които да свържат президента и негови сътрудници с Русия. Но вместо да даде на шпионите откраднатите от Агенцията за национална сигурност (АНС) кибероръжия, руснакът им предал непроверени и евентуално изфабрикувани материали за Тръмп и за други лица, включително банкови данни, имейли и хипотетични съветски разследващи данни, описват публични представители, представени от в. " Ню Йорк таймс ". Тогава шпионите спрели договорката поради опасения, че тя ще ги въвлече в съветска интервенция са посяване на разкол в самото американско ръководство, както и поради евентуалните последствия във Вашингтон от разкритието, че те се опитвали да купят компрометираща информация за Тръмп, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Кражбата на секрети средства за хакерски атаки от АНС е нанесла вреди на ведомството, което още се опитвало да откри какви тъкмо киберсредства липсвали, написа вестникът.

По мотив на тези информации представителят на Централно разузнавателно управление на САЩ Дан Бойд сподели, че те са " измислена история " и " явна неистина ".

Тръмп също разяснява обявата в Туитър. " Според " Ню Йорк таймс " някакъв руснак продал на Съединени американски щати изфабрикувана секретна информация за " Тръмп ". Поискал за това 10 милиона $, а след това понижил до 1 милион $, които да бъдат платени с течение на времето. Надявам се, че хората в този момент виждат и схващат какво става тук. Всичко това занапред ще стартира да става ясно - пресушете блатото! ", написа Тръмп в Туитър.

В свои изявления Тръмп неведнъж употребява думата " тресавище ", като с него всекидневно засяга всички политици във Вашингтон, които му пречат да прави промени или да взима решения. След успеха на изборите през 2016 година Тръмп постоянно заявяваше желание " да пресуши блатото ", напомня ТАСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР